תרופות לסרטן השד

תרופות לטיפול בסרטן השד

ליצירת קשר איתי ראו כאן

© כל הזכויות שמורות לד"ר רותי לאופר

העמוד מתעדכן ומושלם לעיתים תכופות. העידכונים מופיעים בראשית העמוד.

לינק לתרופות הורמונליות

לינק לתרופות כימותרפיות

לינק לתרופות ביולוגיות (מכוונות מטרה)

לינק לתרופות ניסיוניות

 

עידכון חשוב לגב תרופות הורמונליות לסרטן שד גרורתי (2016)

הנטיה הרווחת בשנים האחרונות היא לשלב בין תרופות הורמונליות לתרופות ביולוגיות בכוונה לדחות, ככל הניתן, התפתחות עמידות לתרופות ההורמונליות.

 

מבוא לתרופות לסרטן השד

יש להבחין בין תרופה הרשומה בפנקס התרופות של המדינה לבין תרופה הכלולה בסל הבריאות.

רישום תרופה על ידי משרד הבריאות הינו "רישיון" של המדינה לרופאיה לרשום תרופה מסויימת להתוויה המסויימת בהתאם לאישור משרד הבריאות.

הכללת תרופה בסל הבריאות נעשית לפי קריטריונים מסויימים, והיא מחייבת את קופות החולים לממן את התרופה לחולים העונים לקריטריונים של הסל. כמעט תמיד אך ורק תרופות "רשומות" בארץ מוכללות בסל הבריאות. מסגרת הכללה בסל הבריאות יכולה להיות "צרה" יותר מהרישום של התרופה בפנקס משרד הבריאות.

– – –

תרופה פטנטית מול תרופה גנרית, תרופה של יצרנים שונים

התרופה מקורית שיוצרה על ידי היצרן שפיתח אותה (או בעל הפטנט עליה) נקראית תרופה פטנטית.תוקף הפטנט הוא למספר שנים, שאחריהן מותר גם ליצרנים אחרים ליצר את "אותה תרופה", כלומר תרופה עם אותה כמות של חומר פעיל. תרופה שיוצרה לא על ידי היצרן המקורי נקראת תרופה גנרית, ולרוב שמה שונה משם התרופה המקורית.

השאלה האם ההשפעה של אותה תרופה שיוצרה על ידי יצרנים שונים היא אכן בדיוק אותה תרופה, נשאלת לעיתים קרובות. אין הסכמה על התשובה. כמות החומר הפעיל בתרופה של יצרנים שונים וכן הרמות בדם אמורות להיות זהות בכל התרופות הגנריות. עם זאת, קשה (לי) לומר שמדובר בדיוק באותה תרופה, שכן החומרים הנוספים לחומר הפעיל לא בהכרח זהים. העובדה שרואים לא פעם תופעות לוואי שונות של "אותה תרופה" תומכת במחשבה שלא ממש מדובר באותה תרופה.

ראו למטה על מעכבי הארומטז והטמוקסיפן כדוגמאות.

השגת תרופות אונקולוגיות חדישות ואחרות

1. תרופות אונקולוגיות הכלולות בסל הבריאות מסופקות על ידי קופות החולים (חלקן ע'י בתי החולים).

2. תרופות הרשומות בארץ (להתוויה מסויימת) ואינן כלולות בסל ניתן לרוב להשיג דרך חברת התרופות יצרנית התרופה, או דרך מספר בתי מרקחת פרטיים.

3. לתרופות שאינן רשומות בארץ נדרש אישור מיוחד ("טופס 29") ואז לרוב ניתן להשיגן כמו ב 2.

4. תרופות ניסיוניות, או כאלה שטרם נרשמו במקום כל שהוא בעולם, לרוב לא ניתן להשיג , לעיתים ניתן לקבלן ע'י השתתפות במחקר קליני.

תרופת חמלה

במונח זה ניכללות תרופות שטרם נירשמו בארץ ובעולם להתוייה מסויימת, אך שיש רמזים ליעילותן במצב מסויים. במקרים מסויימים מספקות חברות התרופות תרופות ניסיוניות אלה לחולים שהתרופה עשויה להועיל להם. נדרש לכך אישור משרד הבריאות.

העובדה שתרופה ניתנת חינם על ידי חברת התרופות אין בה כדי להעיד על יעילות התרופה למצב בו היא ניתנת.

תרופות החמלה ניתנות לרוב לחולים שמצבם טוב יחסית.

תרופות לא רשומות להתויה המבוקשת

אווסטין לסרטן השד – התרופה רשומה בארץ לסרטן השד, אך לא כלולה בסל הבריאות. ניתן להשיגה בארץ בקלות דרך גופים פרטיים.

זומרה לטיפול מונע בסרטן השד – התרופה לא רשומה להתוויה זו, אך היא נמצאת בארץ להתוויות אחרות וניתן להשיגה.

הדוגמאות רבות מאד, יש לברר ספציפית עם הרופא הממליץ על התרופה על אופן השגתה ובפרט אם כלולה או לא כלולה בסל הבריאות.

קביעת מינון התרופות האונקולוגיות

המינון המומלץ של תרופה כימותרפית נקבע במחקרים ומומלץ ע'י היצרנית. מינון זה הוא לרוב שיקלול בין רעילות התרופה ליעילותה. המינון הניתן בפועל מחושב לפי הגורמים הבאים:

משקל וגובה של האשה

האם התרופה ניתנת לבד או בשיולב תרופות

תדירות המתן

מחלות נוספות של האשה

תגובות האשה לטיפולים קודמים

 

תרופות לתופעות הלוואי:

ראו עמוד תופעות לוואי

  • תרופות נגד בחילות – פאלוקסי, אימנד
  • תרופות לשמירה על מוח עצם – ניאופוגן, ניאולסטים
  • תרופות לחיזוק העצם – ביספוספונאטים: פוסלאן, אקטונל, זומרה ואחרות

Responses

  1. שלום,
    גילו אצלי גידול 2.3 ס"מ + 13 בלוטות לימפה נגועות.
    התחלתי לעבור טיפול DOSE DENSE ACT
    שאלותי:
    1.בטיפול הראשון סבלתי בחילות קשות, בטיפול השני קיבלתי דקסמטזון 2*2 מ"ג והרגשתי השתפרה פלאים! הבנתי שהרופאים במרכז דוידוף מעדיפים לא לתת סטרואידים. מה הנזק שיכול להיגרם מהם?

    2. אם אברקסאן שקול לטקסול, אך טוב יותר מבחינת תופעות הלוואי בעצבי הגפיים, האם אני יכולה לבקש לקבל אותו במקום טקסול? אין לי בעיה לשלם את עלותו.

    תודה על תשובתך

    • שלום לך
      מאד מקובל לתת סטרואידים ביחד עם הטיפול אותו את מקבלת, בין היתר כדי למנוע את הבחילות וגם תופעות נוספות.
      משתדלים לא לתת סטרואידים במינון גבוה לתקופה ממושכת , כדי שלא תהיינה תופעות לוואי של הסטרואידים דוגמת צבירת נוזלים, עליה במשקל, הפרעות בשינה ועוד. אך קשה לי להעלות בדעתי מתן הטיפול שאת מקבלת בלי סטרואידים בכלל.

      אברקסן – 1. התרופה אינה רשומה בארץ ויש צורך באישור מיוחד כדי לקנותה. 2. רוב העבודות עם אברקסן נעשו במחלה גרורתית, כך שבטיפול המונע מתן אברקסן עדיין אינו נחשב טיפול שיגרתי.

      שיעבור לך קל

    • שלום רב,
      אימי, בת 72, אחרי למפקטומיה+קרינה ובלוטות שליליות מלפני 15 שנים וכעת סובלת מסרטן שד גרורתי מתקדם בעצמות. מיצתה כל הטיפולים האנטי הורמוניים, שלילית להר2, מסרבת להמשיך קסלודה בגלל ת"ל קשות מאוד, אחרי פעמיים קרינה פליאטיבית, גם, עם ת"ל קשות-האחרונה היתה לאיזור האגן-, כאובה ונעזרת במדבקות אופיואידיות, במינון נמוך עקב ת"ל.
      שאלתי, האם יעזור לה, ואיך אפשר לצרף אותה למחקר ב מעכבי פארפ?
      אודה מאוד על התשובה,
      רחלי.

      • רחלי שלום
        כדי לדעת איך ניתן להקל על אמך נדרש הרבה יותר מידע אודות הטיפול בה עד כה.
        לדוגמה, האם היא טופלה גם במגייס? איזו כימותרפיה היא קבלה עד כה? ועוד פרטים.
        איני רואה אפשרות (וסיבה) לטיפול במעכבי פארפ כרגע בארץ ואולי בכל העולם כולו.

  2. תודה על התשובה המהירה והממצה!

  3. אימי צריכה לקבל טיפול כימי בנבלבין.בפועל קיבלה DOXORUBICIN
    רציתי לדעת על התרופה הזו והאם זה טעות מרה.
    תודה על תשובתכם הדחופה.
    אימי חולת סרטן שד עם גרורות בעצמות ונגעים בכבד

    • אורית שלום
      בהיעדר כל מידע על אמך (מצבה, גילה, מצב מחלתה ועוד), אין לי כל דרך להביע דעה על הטיפול שהומלץ לה.

  4. שלום רב.
    יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד:

    אני בת 61. כשנה מטופלת בטמוקסיפן אחרי ניתוח להסרת גידול בשד.
    במשך שנה של טיפול בטמוקסיפן אני עולה במשקל ללא הפסקה.
    במשך שנה עלית ב12 קילו.
    כמו כן תמיד יש לי תאבון, ורצון לאכול.
    אני עושה התאמלות פעמיים בשבוע וזה לא עוזר להוריד משקל.

    השמנה ממש מטרידה.
    אני נראת שמנה מתמיד.

    האם יש תחליף לתרופה טמוקסיפן?
    האם יש דרך להתמודד עם השמנת יתר?

    בתודה

    • לודמילה שלום
      בעיית הנטייה המוגברת להשמנה בזמן נטילת טמוקסיפן היא מוכרת ולא חביבה.
      גילך (הצעיר אמנם) אינו מקל על הבעיה.
      ומפעמיים התעמלות בשבוע לא ניתן לצפות לפתרון.
      אין ברירה אלא להפחית משמעותית את צריכת הקאלוריות שלך.
      ספק רב אם תרופה אחרת תפתור את הבעיה.
      עדיף מאד שתיתייעצי עם דיאטנית ואולי גם תיכנסי לקבוצה , כזאת או אחרת, של נשים עם אותה בעיה.
      רק בעזרת מסגרת תומכת , רצון אמיתי, ואכילה נכונה תצליחי, כמו רבות אחרות, לרדת במשקלך ולשמור על הישגיך.
      בהצלחה

  5. שלום,
    אימי בת 73 חולה בסרטן שד שהתפשט לעצמות. היא טופלה ע"י ארימדקס כ- 6 חודשים, ושגילו שהסרטן התפשט היא קיבלה כימותרפיה. אדריאמיצין במשך כ-5-6 חודשים שעזר לה לסרטן (הגושים הצטמקו והמקרקים ירדו) אח"כ קיבלה טקסול 3 פעמים שלא עשה טוב -היתה לה פריחה בכל הגוף, וכן המרקרים עלו. כמו כן, בבדיקת מוגה לב יצא שיש קצת בעיה לחזור לטיפול הראשון (אדריאמיצין). כרגע היא קצת יותר מחודשיים ללא שום טיפול והרופאה אמורה לתת לה טיפול קו שלישי (שכחתי את שם הכדור) וטרם נתנה לי (היא צריכה לבבר דברים).
    רציתי לשאול מה נהוג לתת? מה מומלץ במקרה כזה?
    אני חוששת שכל יום שעובר זה עלול להחמיר.

    תודה,
    הבת הדואגת …. מאוד..

    • אושרית שלום
      המלצה על טיפול ניתן לתת אך ורק לאחר בדיקת החולה והכרות עימה.
      עניתי לך במייל אישי.

  6. האם יש איזהשהו פטנט נגד כאבי הבטן במהלך טיפול בקסלודה? נגד השלשולים שמופיעים מידי פעם אני נעזרת ב-Stop it, אבל מה עושים נגד הבטן הצובטת נורא??

    • איריס שלום
      כל כדור נגד כאבים יכול להקל על כאבי הבטן שלך. אבל – חשוב שתיפני לאונקולוג שלך שיברר איתך את מיכלול התגובה לקסלודה ואולי אף ישקול הפחתת מינון.

  7. שלום רב!
    האם נכון הוא, לא להסתמך רק על מרקרים? הבנתי שהם יכולים להיות תקינים, גם במצבים של גרורות. רציתי לשאול בבקשה:
    1.האם כשהמרקרים עולים(אף מכפילים את עצמם), בזמן טיפול כימי, זה אומר שהטיפול הכימי אינו מתאים, ושיש צורך לשקול החלפתו?
    2. האם המרקרים יכולים לעלות, במצבים של דלקת?
    אודה לתשובתך
    בברכה..מירי

    • מירי שלום
      לרוב, לרוב אין מקבלים החלטות טיפוליות אך ורק על סמך המרקרים.
      ראי פירוט נרחב על המרקרים בעמוד הבדיקות כאן באתר.

  8. דר' לאופר שלום,
    ראשית אברך אותך על היוזמה המבורכת הזאת שלך. הקריאה תרמה לי להבין ולהפנים מה מחכה לי והפחיתה במידה רבה את חששותי.
    בראשית ינואר עברתי למפקטומי עם גרוד הפטמה והסרה של חלק מהעטרה, (גידול בשעה תשע קרוב מאד לפטמה)והוצאה של שלוש בלוטות זקיף.
    הגידול IDC דרגה שלוש , הוסר בשלמות עם שוליים נקיים , בלוטות הלימפה לא נגועות.
    הוחלט על טיפול באדריאמיצין כל שבועיים x 4 ובהמשך טקסול אחת לשבוע X12
    כן הוצעו לי כל הטיפולים המקלים והמפחיתים תופעות לוואי מאלה שתוארו גם כאן.
    הרופאה גם המליצה על קארדיוקסן למניעת נזק ללב, התוכלי להשיב לי מה היתרון בטיפול זה?
    האם אין לטיפול זה כשלעצמו תופעות לוואי?
    האם התועלת עולה על הנזק ו/ או אולי תפחית את יעילות הטיפול?
    ושאלה נוספת באשר לדקסמטזון; האם ניתן לקבל מינון נמוך יותר מ 20 מ'ג ביום הטיפול ואחר כך במשך יומיים שלאחר הטיפול 8 מ'ג ליום, ולהשיג אפקט רצוי עם פחות תופעות לוואי של הדקסמטזון כמו אי שקט עוררות יתר והפרעות שינה?
    תודה,
    בתיה

    • בתיה שלום
      לא לגמרי הבנתי אם שאלותיך מתייחסות בעיקר לקרדיוקסאן או למיכלול הטיפול.
      בדרך כלל בהיעדר סיבה מאד מיוחדת לא נותנים קרדיוקסן בטיפול שהומלץ לך, וכן יש הנותנים את הטיפול עם האדריאמיצין כל 3 שבועות ולא כל שבועיים.
      מינון הסטרואידים תלוי במדיניות המחלקה.
      על כל שאלותיך (המוסברות גם כאן באתר) היית אמורה לקבל הסבר מפורט ביותר ממי שנותן לך את הטיפול, בהתאם לחוק זכויות החולה, ואני מניחה שאכן תקבלי אותו טרם חתימתך על הסכמה לטיפול.
      אני מאחלת לך שיהיה לך הכי קל שאפשר.

  9. לש.ל
    מסיבות טכניות לא הצלחתי להעביר ישירות את שאלתך לכאן.
    "ד"ר לאופר יקרה, שמעתי מפי רופא כי יש חברה נוספת (פרט לטבע) המשווקת את הטומוקסיפן. לדברי המטופלות הוא בעל תופעות לוואי מיזעריות. ידוע לי שהוא בהשתתפות עצמית. מה דעתך? בקרוב אגיע לביקור. תודות, ש.ל. "
    :
    אכן בשוק הישראלי, וגם בקופות החולים, ניתן להשיג טמוקסיפן של יצרניות שונות ולא רק של "טבע". תופעות הלוואי הן מאד אינדיבידואליות. אם ישנן לך תופעות לוואי מהתכשיר שאת מקבלת, אפשר לנסות להחליפו לתכשיר אחר. אנא הגיעי אלי ונדון בנושא.
    בברכה
    ד'ר רותי לאופר

  10. ד"ר לאופר שלום
    סיימתי 4 טיפולי ac וכעת לפני הטיפול הרביעי מתוך 12 של טקסול+הרספטין. מאז הטיפול השני (הכללי) סובלת מדמעת מטרידה מאד. דמעות בלתי פוסקות שגורמות למליחות ושריפה מסביב לעיניים וכתמים חומים כהים מתחת. הייתי אצל שני רופאי עיניים שנתנו לי טיפות שלא עזרו. האם יש לכך פתרון? האם התופעה תעלם עם סיום הטיפולים?
    בברכה טלי

    • טלי שלום
      לא הבנתי מתי הופיעה התופעה. ב AC או עם התחלת הטקסול.
      אם התופעה הופיעה עם הטקסול עליך להתייעץ עם רופאך על ההמשך של מתן הטקסול.
      אין לי פתרון, לצערי. אולי כדאי שתפני לרופא עיניים שמטפל במיוחד במקבלות כימותרפיה. יש כאלה.
      הרגישי טוב.

  11. ד"ר לאופר שלום. תודה על התייחסותך. הדמעות החלו אחרי הטיפול השני של ac ומאז התופעה לא נעלמת.אנסה לחפש רופא עיניים כזה. תודה

    • טלי שלום
      אם כך, זו יכולה להיות תגובה אלרגית לאחד החומרים שאת מקבלת, או אולי תגובה (נדירה) לאדריאמיצין. דברי עם הרופא המטפל גם על אפשרות טיפול בתרופות נגד אלרגיה. כמו כן, כאמור, נסי למצוא רופא עיניים שמתמצא בנושא.

  12. ד"ר לאופר שלום רב,
    לאחר טיפול בארימידקס משך 5 חודשים חלה החמרה קלה בהתפשטות הגרורות. האם שילוב של ארומזין עם פסלודקס עשוי לעכב התפשטות הגרורות ולעכב מעבר לטיפול כימותרפי. תודה רבה.

    • שלום חגית
      אכן היתה עבודה כזו, אך אין זה הסטנדרט הטיפולי כלל.

  13. שאלה. אני נוטלת טומקסיפן כבר שנה וחצי ועליתי כ6 אחוז ממשקלי. מתאמנת 3 פעמים בשבוע , רצה ומתאמנת קבוע. צמודה לדיאטיקנית. ושאלתי. מה המנגנון שגורם להשמנה עקב נטילת התרופה? תודה, דפנה ג.אנא חיזרו אלי בתשובה לgoldenlaw@walla.com

    • דפנה שלום
      לא ברור שהמנגנון ברור. יש המדברים על תיאבון מוגבר ומשיכה לפחמימות ויש המתייחסים לשינוי בפיזור השומן בגוף.
      מה שהכי משפיע הוא מספר הקאלוריות ליום וגם צריכת הפחמימות. ראיתי נשים רבות מאד שדווקא רזו עם טמוקסיפן.
      אז אפשר.. בהצלחה.

      • ד"ר לאופר היקרה,
        פגשתי (לצערי) נשים רבות הנוטלות טומוקסיפן, אף לא אחת רזתה- כולן באופן גורף התלוננו על השמנה או קשיים בירידה במשקל.
        אני מאוד, מאוד, מאוד שומרת ועושה פעילות גופנית על בסיס יומי.
        אני לא משמינה, אך גם לא מרזה. בסיכומו של דבר אני לא מתלוננת. אני מודה על התרופה ושמחה כל רגע על שאני בריאה!
        תודה לך, ד"ר לאופר!

      • היי שרה
        שמחה לשמוע ממך.
        את לא משמינה וזה כבר טוב.
        צריך לזכור שישנן גם השפעות נוספות אצל הנוטלות טמוקסיפן, למשל גיל המעבר ועוד.
        מניסיון מאד גדול עם הטמוקסיפן – האמיני לי , ראיתי לא מעט נשים שרזו. באופן הכי טבעי שומעים הרבה יותר על מה שמטריד, ההשמנה.
        ושוב אני מדגישה, לספורט חשיבות רבה, אך בנושא ההשמנה חשיבות צריכת הקאלוריות היא במקום הראשון.
        בהצלחה ולהתראות

  14. שלום ד"ר לאופר
    לפני כשנתיים התחלתי טיפול במגייס (מגפרן למען הדיוק) למשך חצי שנה 160 מג 1 ביום על רקע ממצא טרום גידול ברירית הרחם המעובה.
    מאז לא קבלתי מחזור ולא היו דימומים כמעט.
    לפני כשבוע קבלתי דימום מוגבר שנעצר רק אחרי התערבות של הקסאקפרון ושאלתי היא האם תיתכן התעבות מחדש של רירית הרחם לאחר טיפול כזה במגייס??

    • אביבית שלום
      גילך אינו ידוע לי ואף לא הסיבה להתעבות הרירית, שבגללה קבלת מגייס.
      אני מציעה שתעברי ייעוץ מסודר אצל גניקולוג.

  15. דר ' לאופר שלום רב, שמי מיכל, חליתי בסרטן שד ב-2006, קיבלתי טקסול עם קרבו פלטין – 6 טיפולים + כריתה של שד ימין, כמובן שקיבלתי טמוקסיפן ל-5 שנים לאחר 4 שנים לערך הרופאה החליפה לי לפימרה אך סבלתי מנשירת שיער וחזרתי לטמוקסיפן, ב-2013 לצערי חליתי שוב והפעם זה חזר לצד השני, עברתי שוב כריתה לצד שמאל, קיבלתי – 4 טיפולים של טקסול וקרבו פלטין..כיום אני מקבלת ארומזין..התופעות הנילוות בינתיים לכדור (לאחר חצי שנה) – יובש בנרתיק, ירידה משמעותית בליבידו, השמנה ודיכאון, טופלתי בונלפאקסין 75 מ"ג – נגד דיכאון ומבחינה נפשית התאזנתי, החלטתי כרגע לנסות להוריד את האנטי-דיכאוני כדי לראות מה קורה מבחינה מינית. תופעת היובש בנרתיק והנפיחות בבטן מאוד מפריעה לי..לא יודעת מה לעשות, פוחדת לחזור לטמוקסיפן כי לתחושתי הוא גם גרם לי לנשירת שיער…ומעבר לזה גרם לפטריות חוזרות ונשנות בנרתיק.
    די אובדת עצות מה עושים..האם יש כדור אחר שיכול להתאים? או שישנם פתרונות יצירתיים אחרים שלא שמעתי עליהם..אגב קניתי משחה ג'ל סיכה ללא אסטרוגן..אני רק בהתחלה אבל לעת עתה לא רואה או חווה שינוי מסויים…אודה לכל תשובה..מיכל

    • מיכל שלום
      הסיפור שלך מורכב מדי לתשובה אינטרנטית. פני לייעוץ אונקולוגי מסודר.

  16. שלום דוקטור, לאימי בת 40 גילו סרטן בשד בגודל של 5 ס"מ עם התפשטות לבית השחי , הוצע לה 12 טיפולים בכימותרפיה כל שבועיים, ניתוח והקרנות לאחר הניתוח. האם היית מסכימה לטיפול זה? יש טיפול אחר עדיף? יש טיפול אחר במקום הכימותרפיה (היא אישה עובדת וקשה לה לעזוב את העבודה)

    • אנונימי
      ייעוץ כל כך רציני הוא לחלוטין בלתי אפשרי בלי עוד הרבה מאד פרטים.

  17. שלום דוקטור

    אחותי חלתה לפני כשנתיים בגיל 36 בסרטן שד מסוג טריפל נגטיב עם גידול ממוקד בשד ושלוש בלוטות לימפה נגועות. היא עברה למפקטומיה של הגידול והוצאת שש בלוטות שמכילות את שלושת הבלוטות הנגועות ולאחר מכן כימותרפיה עם AC וציספלטינום ולבסוף כריתה מלאה דו צדדית עם שחזור. כעת התגלה שוב גידול בעור השד (לא גדול) וזמן קצר לאחר מכן עוד שני גידולים קטנים מאד באותו שד שהיה חולה (לא יודעת בדיוק את הגודל). PET CT הראה צביעה רק של הגידול שהופיע ראשון (הגדול יותר) בלבד. בMRI שד כמעט ולא היה ניתן לזהות את הגידולים רק בידיעה מראש שהם קיימים. כעת האונקולוגית שלה ממליצה על כימותרפיה הכוללת ג'מזר וציספלטינום לאחריה כריתה מלאה של כל השד שתכלול השתלת עור והוצאת השתל ולאחריה הקרנות. רציתי לשאול מה את חושבת על טיפול זה והאם לא כדאי לעשות קודם ניתוח להוצאה מהירה של הנגעים ולאחר מכן כימותרפיה והקרנות

    תודה

    אנונימית

    • אנונימית שלום
      ייעוץ אישי במצב מסובך זה איננו מתאים לתשובה באינטרנט.
      שיקלו פניה לחוות דעת נוספת.

  18. דר' לאופר שלום
    אני אחות אונקולוגית במקצועי שעובדת במס' גופים חלקם ספציפיים לנושא האונקולוגיה.
    האתר שפתחת מדהים הן בתכניו והן בהנגשתו בצורה ידידותית לציבור הרחב.
    גיליתי אותו לאחרונה
    ואני נעזרת בו בכדי להשיב לשאלות מטופלים או אפילו בכדי לחדד אצלי נושאים כאלו ואחרים.

    תודה
    גלית

    • שמחה לשמוע, גלית.
      האתר כבר בן 4 ויש לו קרוב ל 200 אלף כניסות.
      לעזרתך, בשימחה, אך זיכרי שכל הזכויות על הכתוב בו שמורות לי ואין להעתיק ממנו בלא רשותי.

  19. ד״ר לאופר שלום
    לפני חצי שנה עברתי למפקטומי ובלוטת הזקיף שהיתה נקייה. בעקבות גילוי גוש סרטני בבדיקת ממוגרפיה.
    לאחר מכן הקרנות וכעת לוקחת טמוקסיפן מזה כארבעה חודשים . בחודש האחרון סובלת
    מכאבי שרירים בעיקר בלילה.
    האם זה יכול להיות קשור לתרופה? ( בעבר סבלתי מכאבים דומים לאחר נטילת סטטינים)

    • שלום דליה
      קשה לדעת אם הכאבים שאת מתארת קשורים לטמוקסיפן, זה יתכן אבל לא בטוח.
      כדאי לך להתייעץ עם האונקולוג שלך איך לברר ומה לעשות.

  20. ד"ר לאופר שלום רב,
    אני חולת סרטן שד גרורתי ומטופלת בנבלבין כדורים במינון של 110 מ"ג. במינון זה תופעות הלוואי די קשות וכוללות חום בחילות הקאות וחולשה רבה. ניסיתי לרדת במינון ל 90 מ"ג והתופעות פחתו במידה רבה. האם מינון זה (90 במקום 110 מ"ג) יעיל והאם יפחית משמעותית את אפקטיביות הטיפול (משקל 62 ק"ג גובה 170).
    תודה רבה וחג שמח, חגית.

    • חגית שלום
      דעתי היא תמיד שאסור לסבול (מאד) מטיפול שבא להקל. כדורי נבלבין אכן עלולים לגרום את התופעות שאת מציינת. קשה לדעת את השפעת ההפחתה במינון. כדאי מאד מאד להתייעץ עם האונקולוג המטפל.

  21. אני נוטלת טמוקסיפן במשך שנה ושמונה חודשים וסובלת מהמון תופעות לואי בין היתר מנימול ברגליים היתכוציות קשות ולחץ על העצמות כל פעם במקום אחר האם זה קשור לטמוקסיפן …………….

  22. כמו כן םובלת מחוסר יציבות בהליכה ועמידה רוצה להבין אם זה קשור לטמוקסיפן

    • שולמית שלום
      את מתארת הרבה תופעות שקשה להניח שכולן קשורות לטמוקסיפן.
      את חייבת להיבדק על ידי האונקולוג שמכיר אותך , כדי לראות איך ניתן להקל עליך.

  23. דר לאופר שלום רב .בעקבות כל התופעות שפרטתי האונקולוגית שלי המליצה על הפסקת נטילת הכדור לחודשיים ואז לדווח לה על מצבי האם זה נכון להפסיק את נטילת הטמוקסיפן לחודשיים האם זה לא מסכן את בריאותי….

    • שולמית שלום
      תשובה על הפסקת טיפול (לחודשיים) היא , לצערי, לא תשובה שאני יכולה לתת בפורום.
      זה לייעוץ אישי, פנים אל פנים.

      • אשמח לקבל טלפון בכדי לקבוע פגישה.

        בתאריך 1 בנובמבר 2014 בשעה 17:58, מאת shulamit m :

        > אשמח להיפגש פנים מול פנים . אשמח לקבל טלפון לתיאום.
        >
        > בתאריך 1 בנובמבר 2014 בשעה 12:22, מאת "מדריך סרטן השד – של ד"ר רותי לאופר"

      • שולמית שלום
        אם את מבוטחת במכבי, אנא קבעי תור דרך מכבי.
        אם את מבוטחת בקופת חולים אחרת, את יכולה לקבוע תור לייעוץ פרטי באמצעות הנייד שלי
        0508800156
        (החל מה 9.11, עד אז אני בכנס).

  24. שלום
    אחרי לקיחת טמוקסיפן חודשיים עם תופעות לוואי של קוצר נשימה ואי סדירות בפעימות הלב גלי חום העבירו אותי ללטרוזול אחרי 4ימים התחלתי להרגיש אותם תסמינים!
    מה עושים?והאם חייב לקחת את הכדורים?מה הסכנות ?האם יש טיפול אחר?
    תודה
    רות

    • שלום רות
      אין לי כל דרך לענות על שאלותיך בלי לדעת פרטים עליך כולל גילך, סיבת הטיפול ועוד.
      התאמת טיפול תרופתי לאשה יכולה להיעשות אך ורק במפגש פנים אל פנים ועם כל החומר הרלוונטי.

    • הי אני לא רופאה.אבל לעיתים הסטרואידים יכולים לגרום לכל זה.כך היה לי והורידו אותם וזה הפסיק.הרופאים לא תמיד עולים על זה

  25. תודה על המענה המהיר
    בת 50גילוי מוקדם של סרטן שד קשור להורמונים
    עברתי 15ימים של הקרנות לאחר ניתוח להוצאת הגוש שהיה קטן מאוד…
    השאלה שלי בעיקר שקורה לתופעות הלוואי כמה זה מסוכן!להמשיך לקחת ,להפסיק?יש טיפול חלופי?כדאי להתייעץ עם רופא מומחה נוסף??

    • רות שלום
      מומלץ ייעוץ נוסף.

  26. תודה,
    מהנייון שלך בתחום האם ניתן להפסיק טיפול לגמרי-יש אפשרות כזו? או איזה טיפול ניתן
    אחר?

    • רות שלום
      הניסיון הגדול שלי בתחום הוא כללי. את צריכה לקבל ייעוץ אישי שיקח בחשבון את כל נתוניך.אין דרך אחרת לטפל נכון.
      את מוזמנת לפנות אלי לקבלת ייעוץ דרך מכבי או בייעוץ פרטי. פרטי מופיעים בעמוד עלי בבלוג זה. אשמח להכירך.

  27. שלום האם אברקסן ומדוע נועד רק לשד גרורתי?האם זה עדכני להיום? האם ניתן לתת גם ללא גרורתי?

    • טלי שלום
      אין מחקרים המבססים את יעילות האברקסן כטיפול מפחית סיכון. הניסיון הוא המחלה גרורתית (וגם בה הוא כנראה לא עדיף על טקסול. ברוב המקרים.)

  28. לוקחת לטרוזול כחצי שנה לאחר למםקטומי ו15 הקרנות. יד לי נשירה חזקה. אני מבוהלת… איך עוצרים? האם הנשירה היא זמנית או שיכולה להתרחב עד להתקרחות? מה הצעתך ליצירה?
    בברכה

    • שלום שולמית
      סליחה על העיכוב בתשובתי.
      נשירה מוגברת של שיער היא תופעה מוכרת של הטיפול בלטרזול. רצוי לשלול גורמים נוספים או אחרים.
      ממליצה להתייעץ עם האונקולוג המטפל וכן עם רופא עור.

  29. שלום רב
    הייתי רוצה לדעת האם במקרה של גידול ( קטן, ללא בלוטות), עם טריפל נגאטיב גבולי ( רק ER חיובי של כ20%. נבדק בשתי מעבדות שונות) יש בכל זאת מקום לטיפול בקארבופלטיניום.
    תודה

    • טל
      שאלתך היא לדיון ולהסבר מהרופא המטפל.
      כללית ביותר, התוספת של קרבופלטין לטיפול המניעתי לא נחשבית מקובלת.
      על ה ER צריך לדון בהתאם לנתונים נוספים.

  30. שלום ד"ר לאופר
    אני שואל עבור אחותי והנה ההיסטוריה בקיצור נמרץ – לפני 4 שנים היא חלתה בסרטן השד (דלקתי) הר2 חיובי וטופלה בטיפול אדג'ובנטי
    לאחר שנתיים הפך לסרטן שד גרורתי HER2, טופלה ב THP ונוקתה ממנו.
    לפני חודשיים הובחן גוש חדש (2 ס"מ) ואולי בלוטות קטנות בשד השני והחלה טיפול ב TCHP.
    הטיפול (לפני הבנתי פרה-ניתוח ולהקטנת הגוש) הוא כל שלושה שבועות וכולל את התרופות קרבופלטין וטקסוטר + הרצפטין ופרג'טה.
    היא כבר שבוע וחצי אחרי הטיפול הראשון ומצבה (לעומת הטיפולים הקודמים בשנים הקודמות) לא טוב. מאוד עייפה ומאוד חלשה ואף העלתה חום, דבר שהצריך אשפוז ומעקב בבית חולים. אחרי בדיקות החליטו לשחררה כדי שלא תידבק היות ואושפזה במחלקה פנימית.
    רציתי לשאול:
    א. האם הטיפול הוא "נורמלי"? קראתי במאמרים ונראה כי שילוב של האדרימיצין יעיל יותר (למרות שהיא קיבלה אותו בעבר והגיבה קשה אליו)
    ב. חשוב – בהנחה וזה הטיפול היעיל ביותר בשבילה כרגע – האם יש תרופה, תוספת או כל דבר אחר שישפר את מצב העייפות והחולשה שבו היא נמצאת כרגע ולא מצליחה להתאושש מזה.

    תודה רבה!
    (אם את צריכה עוד פרטים על עברה והמונחים הרפואיים אז יש ברשותי)

    • משה שלום
      אתה מתאר מצב בהחלט לא פשוט, שאינו מאפשר מתן ייעוץ אישי באמצעות האינטרנט.
      דברו עם הרופא המטפל, או פנו לייעוץ נוסף פנים אל פנים.

      • טל, עניתי לך בדף הפייסבוק.

  31. האם היית ממליצה על קסלודה לטיפול בטריפל נגטיב, ללא גרורות ובלוטות נגועות, להשלמת טיפול בגידול שלא נעלם עכב הכימותרפיה והוצא לאחר מכן בניתוח.

  32. היי,
    אבא שלי בן 68 אובחן כחולה סרטן שד ועבר ניתוח להסרת שד. הגידול שלו היה בגודל 1.6 ס"מ, חיובי להר2 (+3 , 100%) וחיובי לאסטרוגן (+3 100%). הניתוח היה לפני 8 שבועות ועוד לא התחיל טיפול.
    האונקולוגית המטפלת טענה בפעם הראשונה שפגשנו אותה כי הטיפול של טקסול והרצפטין יעיל רק אם ניתן ב-8 השבועות הראשונים שלאחר הניתוח. אמנם, לאחר שנפגשנו איתה שנית (ערכו לאבי מספר בירורים רפואיים), ניסתה לקבוע תור וקיבלה רק תור מאוחר – ביום שמסיים (!) 9 שבועות לאחר הניתוח…
    1. האם הטיפול עוד יהיה אפקטיבי ? האם רמת היעילות יורדת משמעותית?
    2. מה (בערך) הסיכוי לחזרת המחלה בעשר השנים הקרובות עם נתונים כאלו, ללא קבלת טיפול כלל? ועם קבלת הטיפול?
    3. אבי סובל מנוירופתיה קלה, והוא חולה סכרת מאוזן (שלא על ידי תרופות). האם להערכתך, עדיף להתחיל ישר לתת לו טקסוטר ולא טקסול?
    4. במידה ורוצים להחליף רופא, כמה זמן לוקח להתקבל לבית חולים אחר אם כבר התחיל טיפול כימותרפי והרצפטין? כי בבית חולים שאבי מטופל לקח כמה שבועות עד שבכלל חזרו אלינו עם תור כשהגענו לאחר הניתוח.

    תודה וחג שמח!

    • טל שלום
      אכן עדיף להתחיל טיפול תוך 8 שבועות. לא ברורה לי הדחיה.
      על שאר שאלותיך ניתן להשיב אך ורק בייעוץ אישי.

  33. שלום,
    אשתי אובחנה עם סרטן שד גרורתי שהתגלה שלוש שנים לאחר הסרת הגידול הראשוני. הגידול הראשוני היה חיובי לאסטרוגן ושלילי ל her2. הדגימה מהגרורה (לפני חמישה חודשים) היתה חיובית ל her2 ואסטרוגן. טופלה במשך שלושה חודשים בהרצפטין פרג'טה וטקסול. התוצאות הראשוניות היו טובות מאוד (נסיגה מלאה), אולם, במהלך הטיפול הופיעה ניורופתיה קלה. בעקבות הניורופתיה העבירו אותה לנוולבין אך לאחר שני טיפולים הופיעה שוב ניורופתיה קלה, שבשבוע ההפוגה נסוגה כמעט לחלוטין. הוחלט על הפסקת הכימו והמשכת הטיפול הביולוגי.
    האם זו החלטה סבירה (לא הסבירו לנו את השיקולים)?
    אי אפשר לחלופין להפחית מינון או להחליף כימו?
    תודה רבה!!!!

    • נאור שלום
      שאלותיך מצויינות, אלא שניתן להשיב עליהן במיקצועיות אך ורק בייעוץ אישי פנים אל פנים.
      תוכל לפנות אלי במייל זה breast.forum@gmail.com או דרך מכבי.

  34. שאלה אחותי מאובחנת בסרטן השד גרורתי כ3 שנים ומטופלת בכימוטרפיה
    בחודש האחרון הפסיקו את הטיפולים
    בכדי לעשות הקרנות
    לאחרונה התנפחו לה הרגלים בצורה משעותית
    וכן כאבי גב עזים עד כיפוף בגב


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 58 שכבר עוקבים אחריו

%d בלוגרים אהבו את זה: